Multe cupluri sunt copleşite cu întrebări, imediat ce se logodesc şi, probabil, nicio altă întrebare nu este mai frecvent întâlnită decât “Când va fi nunta?”.

Deşi sunt cupluri care ar prefera să se lase o vreme în voia entuziasmului provocat de logodnă, unele cupluri se simt presate să se grăbească să aleagă o dată. Alegerea unei date pentru nuntă, fără a medita prea mult asupra acestui aspect, e posibil să genereze dificultăţi pe parcurs. Înainte de a se avânta cu capul înainte în luarea de decizii, viitorii miri ar trebui să aibă în vedere toate datele şi să decidă dacă sunt anumite perioade din an în care ar vrea să se căsătorească sau pe care ar vrea să le evite.

Anotimpul

Când vă gândiţi la potenţiale date pentru nuntă, ajută să aveţi un punct de pornire. Decideţi dacă preferaţi verdeaţa luxuriantă a verii sau fascinantul spectru cromatic al unei după-amieze de toamnă. Poate aţi visat să ajungeţi la ceremonie într-un peisaj învăluit în zăpadă, printre luminiţe strălucitoare de sărbătoare. Gândiţi-vă care este anotimpul în care vă simţiţi cel mai fericiţi şi, apoi, stabiliţi dacă acea perioadă a anului este o alegere potrivită.

Luna

Anumite luni pot părea alegerea perfectă, dar nu şi pentru cei cu un program de lucru încărcat sau pentru cei care au puţin timp liber la dispoziţie. Spre exemplu, primăvara devreme este posibil să nu fie o alegere potrivită pentru contabilii care sunt ocupaţi verificând datele pentru închiderea de an. Profesorii e posibil să se simtă mai confortabil să se căsătorească vara, când au deja zile libere. Dacă aveţi o afacere cu piscine sau o companie care se ocupă de întreţinerea peluzelor, atunci e posibil ca vara să nu fie cea mai potrivită alegere. Ţineţi cont de aceste aspecte.

Sărbători

Sunt persoane cărora le-ar plăcea să lege ziua nunţii de o anumită sărbătoare. Ziua Sfântului Valentin e o alegere preferată pentru nunţi, datorită sentimentelor romantice care sunt asociate cu sărbătoarea, dar sunt şi cupluri care preferă nunţile de Halloween sau de Crăciun. Nunţile programate în zile de sărbătoare pot fi incitante, dar pot, de asemenea, să genereze probleme semnificative, probleme cu care cei care se căsătoresc în alte perioade ale anului nu se confruntă.

E posibil ca invitaţii să nu fie dispuşi să călătorească sau să stea departe de familiile lor pentru a participa la o nuntă organizată într-o zi de sărbătoare. Organizarea unei nunţi în zi de sărbătoare poate însemna că va trebui să vă luptaţi pentru furnizori şi pentru spaţii de recepţie. Toate preţurile, de la cele pentru mâncare, până la cele pentru flori sau bilete de avion ar putea fi mai ridicate, întrucât furnizorii vor creşte preţurile, proporţional cu creşterea cererilor venite din partea clienţilor.

Zi a săptămânii

Este mai puţin costisitor pentru cupluri să se căsătorească vinerea sau duminica, decât în după-amiezele sau serile de sâmbătă. Cuplurile ar putea crede că banii pe care-i economisesc astfel merită efortul, dar ar trebui să aibă în vedere şi modul cum această decizie le va influenţa oaspeţii. O nuntă ţinută într-o zi de vineri presupune ca oamenii să-şi ia liber de la lucru sau de la şcoală. Nunţile de duminică pot fi o opţiune ceva mai potrivită, dar cei care trebuie să lucreze lunea ar putea fi obosiţi după festivităţile ţinute în toiul nopţii. Cuplurile ar trebui să ştie că e posibil ca unii invitaţi să nu ajungă, dacă nunta nu se va ţine sâmbăta.

Constrângeri impuse de religie

Cuplurile care ţin ceremonii religioase ar trebui să se consulte cu bisericile de care aparţin cu privire la datele care sunt acceptabile. Unele nu vor accepta să ţină nunţi în zile cu o anumită semnificaţie religioasă. Este recomandat să vă consultaţi cu biserica, sinagoga sau moscheea de care aparţineţi, înainte de a stabili alte aspecte ale nunţii, pentru a vă asigura că ziua aleasă este una acceptabilă.

Orice dată disponibilă

Data nunţii vă poate fi impusă de cei care se ocupă de meniu sau de cei de la starea civilă. Dacă aveţi un loc anume în care ţineţi să se desfăşoare ceremonia, este posibil să fiţi constrânşi de datele în care locul respectiv va fi disponibil. Aceasta este o concesie pe care va trebui să o faceţi, dacă vă doriţi neapărat respectiva locaţie.

0